6724 Szeged, Kenyérgyári út 11.

+36 20 289 0778

Nyitvatartási idő

Hétfő-péntek: 08:00 - 20:00* Szombat - vasárnap: zárva *bejelentkezés alapján

Hívjon bennünket

+36 20 289 0778

Hívjon bennünket

+36 20 289 0778

Nyitvatartási idő

Hétfő-péntek: 08:00 - 20:00* Szombat - vasárnap: zárva *bejelentkezés alapján

Tévhitek az implantációkkal kapcsolatban

A fogászati implantáció népszerűségének növekedésével párhuzamosan, számos tévhit is elterjedt, annak ellenére, hogy ezek valóságalapja inkább a félelmekből ered, mint a valóságból.

Mik ezek a tévhitek és a mi a mögöttük megbúvó valóság?

Az implantátum beültetése rendkívül fájdalmas

Maga a beültetés teljesen fájdalommentes, hiszen a beavatkozást helyi érzéstelenítésben végzik. A beültetés után valóban felléphet enyhébb fájdalom, ámde a tapasztalat azt mutatja, hogy a kellemetlenség nem rosszabb, mint egy egyszerű foghúzás esetén és elég enyhébb fájdalomcsillapító szedése.

 A fogászati implantáció rendkívül drága beavatkozás

Való igaz, hogy az implantáció drágább lehet, mint más típusú fogpótlások, ámde ha figyelembe vesszük, hogy ez élethosszig tarthat, nem úgy, mint a többi pótlás, amelyeket időnként cserélni kell, nem is beszélve a folyamatos kellemetlenségről, akkor beláthatjuk, hogy az eljárás összességében kifizetődő. Mivel az implantáció folyamata hosszú, ezért a költségek kifizetése is egyenletesen eloszlik és nem olyan megterhelő, mintha egyszerre kellene egy nagyobb összeget kifizetni.

Az implantátumokat gyakran kilöki a szervezet

Az implantátumok biológiailag csontbarát, anti-allergén titániumból készülnek. Ha a statisztikákat 50 évre visszamenőleg megvizsgáljuk, a fogászati implantáció sikerességi rátája 96 százalékos. A kilökődés rendkívül ritka, amennyiben betartjuk a megfelelő szájhigiénia szabályait és rendszeresen visszajárunk ellenőrzésre, a kilökődéstől nem kell tartanunk.

A fogászati implantátum csak időseknek való

A fogászati implantátum csupán a gyermekeknek nem elérhető, hiszen a beültetéshez fontos, hogy az állkapocs növekedése befejeződjön. Az implantáció akár egyetlen fog pótlására is tökéletes módszer, különösen, ha a hiányt övező fogak épek, hiszen ekkor nem kell lecsiszolni őket, nem úgy, mint a híddal végzett fogpótlás esetén.

 Szeretné pótolni hiányzó fogát, fogait? Jöjjön el Ön is hozzánk egy konzultációra! Időpontfoglalás a 06 20 289 0778-as telefonszámon!

Vélemény, hozzászólás?