6724 Szeged, Kenyérgyári út 11.

+36 20 289 0778

Nyitvatartási idő

Hétfő-péntek: 08:00 - 20:00* Szombat - vasárnap: zárva *bejelentkezés alapján

Hívjon bennünket

+36 20 289 0778

Hívjon bennünket

+36 20 289 0778

Nyitvatartási idő

Hétfő-péntek: 08:00 - 20:00* Szombat - vasárnap: zárva *bejelentkezés alapján

Fogtündér a rendelőben

Nemcsak a felnőttek tartanak a fogorvostól, ez a félelem már sokszor gyermekkorban kialakul. Ezt legtöbbször úgy orvosolják, hogy a gyermeket elaltatják vagy bódítást alkalmaznak nála. Ez a gyermekeknek traumát okoz és a félelem okát sem szünteti meg, ami így egész felnőtt korukban végig kísérheti őket.

Mi, a Globe Centre-nél azon dolgozunk, hogy megoldást találjunk a problémára, és a félelmet ne gyógyszerekkel nyomjuk el, hanem egy olyan világ létrehozásával oldjuk a blokkokat a gyermekekben, ahol a gyermekek biztonságban érzik magukat. Ez pedig a mesék és a varázslat világa.
A fogtündért – a mesefigurát, aki gyermekek millióinak teszi kellemesebbé a fogvesztés megtapasztalását – mindenki ismeri. Nálunk a gyermekek teljes nagyságában találkozhatnak a fogtündérrel, aki jelenlétével, mesébe csomagolt magyarázataival megkönnyíti nekik a félelmük legyőzését.

Mire számíthat gyermeke?

Fogtündérünk a fogorvossal szorosan együttműködve teremti meg azt a légkört, amelynek legfontosabb alkotóeleme a bizalom. A Fogtündér magával hozza azokat a varázslatos és játékos elemeket, amelyeket a gyermek már ismer. Mesét mond, beavatja a fogtündérek titkaiba és a fogacskák épségének fontosságáról is beszél neki. A fogorvos pedig megmutatja neki a fogorvosi rendelő érdekességeit, mesél neki arról melyik eszköz mire való, így oszlatva el az ismeretlentől való félelmet. Minden kis látogató ki is próbálhatja azokat az eszközöket, amelyek biztonságosak számukra (szék liftfunkciója, gombok megnyomása a kezelőegységen).

Fogtündérünk szolgáltatásai
Mennyire sikeres a Fogtündér programunk?

Programunk több, mint egy éve fut és számtalan gyermek járt nálunk ez idő alatt. A sikeres kezelések aránya 99%, vagyis a legtöbb gyermeknél a Fogtündér valóban varázslatos módon képes volt elérni azt, hogy a szükséges fogászati kezelések végbe menjenek, még azoknál a gyermekeknél is, akik korábban egyáltalán nem voltak hajlandóak együttműködni a fogorvossal.

Milyen esetekben érdemes gyermekét a Fogtündérhez hoznia?

A gyermekek számára mindig élmény találkozni a Fogtündérrel. Érdemes elhozni őket akkor, ha a gyermek különösen fél a fogorvosi kezeléstől vagy pedig már volt negatív élménye és szeretnék ezt úgymond “felülírni”.
Akkor is javasoljuk Beszoktatási programunkat, ha gyermekének még nincs szüksége fogászati beavatkozásra, de szeretné, ha az első élményei pozitívak lennének, megelőzve így a későbbi nehézségeket.

Szeretne időpontot foglalni a Fogtündérrel? Hívja a 06 20 289 0778-at! Szeretettel várjuk Önt és gyermekét!

Tegye gyermeke fogorvosi élményét varázslatossá!

Kérjen visszahívást most!